دفتر خدمات مسافرتی و زیارتی نیایش سیر قزوین

به گزارش خبرنگار اعزامی پایگاه اطلاع‌رسانی حج به مکه مکرمه، جبل‌النور و غار حرا همان جایی است که پیامبر رحمت، پس از روزها اعتکاف و عبادت به بعثت رسید.


جبل‌النور در ۵ کیلومتری شمال شرقی مسجدالحرام در مکه مکرمه واقع شده و پیامبر (ص) هر سال در ماه مبارک رمضان و برخی روزهای دیگر سال در غار حرا معتکف می‌شدند.




۳ ویژگی مهم غار حرا این است که اولاً شکافی در انتهای آن است که دقیقاً رو به مسجدالحرام است. دوم، موقعیت این غار به گونه‌ای است که گرمای سوزان مکه به داخل آن نفوذ نمی‌کند و سوم، داخل غار از ابتدای طلوع آفتاب تا غروب خورشید، روشن است.

تنها دو کس شاهد اعتکاف و نجواهای پیامبر (ص) با معبود خویش در داخل غار بوده‌اند؛ اول، امیر مومنان، علی (ع) که در خطبه قاصعه به آن اشاره کرده‌اند و دوم، ام‌المؤمنین، حضرت خدیجه کبری (س). روزی جبرئیل امین بر رسول مکرم اسلام (ص) نازل شد و به او گفت: «کسی که نزد تو می‌آید، خدیجه است که با آب و غذا در راه است. هنگامی که نزد تو آمد، سلام پروردگارت و مرا به او ابلاغ کن.»

نکته جالب اینجاست که هم‌اکنون جبل‌النور، کوهی که غار حرا در آن واقع شده است، پله‌بندی شده و زائران می‌توانند با رنج و سختی کم‌تری خود را به محل اعتکاف پیامبر (ص) برسانند؛ در حالی که در صدر اسلام، ام‌المؤمنین، حضرت خدیجه (س) از کعبه تا پای کوه (با فاصله ۵ کیلومتر) را با پای پیاده طی می‌کردند و سپس این ارتفاع را با آب و غذا بالا می‌رفتند تا فداکاری خود را به همسر گرامی‌شان اثبات کنند.


تصاویر:




نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی